Заливка за мусака

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
13k
10/12/2010
"Без вкусна заливка мусаката е просто смес от картофи и кайма, запечени във фурната!"
Готвене25 мин.
Общо25 мин.
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо52 087
  • Преглеждания за месеца186
  • Преглеждания за седмицата37
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерка загрейте олиото и запържете брашното. Когато брашното пусне мехурчета, се налива 2 чаени чаши прясно мляко или разбито на гъст айрян кисело мляко. Добавете и лъжичка сол и бъркайте, докато почне да се отделя от стените на тенджерката.

Сваля се от огъня и се добавят две яйца. Бъркането продължава, докато стане гладка смес. Ако много се сгъсти, добавете още едно яйце.

Залива се и се разпределя равномерно върху мусаката. Връщате тавата във фурната на максимална степен и когато започне да се зачервява може да я намалите отгоре за да не прегори.

Комплект изискани стъклени сосиери 2 бр.
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Комплект изискани стъклени сосиери 2 бр.
8.00 лв.
Виж ››

Има само един начин гостите ви да оценят соса, който сте приготвили, подобаващо и той е да го поднесете в тези стъклени сосиери.

Рейтинг

5 9
4 4
3 5
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Мартина
Мартина
01.09.2013 00:35
Ани, няма проблем да ги прибавиш дори когато сместа е топла! И аз това се опасявах, но когато ми се е налагало да бързам, съм ги прибавяла във врялата смес, не е имало проблем! Наистина препоръчвам тази заливка! Какви ли не разнообразности съм изпробвала, но само тази е харесала на мен и моето семейство!!!!
0
0
Ани
Ани
02.08.2013 21:56
Нямам много опит в готвенето и затова да попитам. Като се добавят яйцата към горещото прясно мляко, не се ли пресича белтъка?? При застройване на супи понякога ми се пресича, ако не го добавям по застойката бавно и по малко...
0
0
даниела игнатова
даниела игнатова
02.08.2013 18:14
На гръцката мусака слагат и настърган кашкавал.Наистина тази заливка е много вкусна.В Гърция се намира тази заливка на прах,само се разрежда с прясно мляко и готово!
3
0