Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Заливки»Заливка за мусака

Заливка за мусака

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Заливка за мусака2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Готвене
25 мин.
Общо
25 мин.
"Без вкусна заливка мусаката е просто смес от картофи и кайма, запечени във фурната!"

Необходими Продукти

  • брашно - 3 с.л. с връх
  • олио - 100 мл
  • прясно мляко - 2 ч.ч., може и разбито кисело
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерка загрейте олиото и запържете брашното. Когато брашното пусне мехурчета, се налива 2 чаени чаши прясно мляко или разбито на гъст айрян кисело мляко. Добавете и лъжичка сол и бъркайте, докато почне да се отделя от стените на тенджерката.

Сваля се от огъня и се добавят две яйца. Бъркането продължава, докато стане гладка смес. Ако много се сгъсти, добавете още едно яйце.

Залива се и се разпределя равномерно върху мусаката. Връщате тавата във фурната на максимална степен и когато започне да се зачервява може да я намалите отгоре за да не прегори.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
510
44
35
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мартина
Мартина
Ани, няма проблем да ги прибавиш дори когато сместа е топла! И аз това се опасявах, но когато ми се е налагало да бързам, съм ги прибавяла във врялата смес, не е имало проблем! Наистина препоръчвам тази заливка! Какви ли не разнообразности съм изпробвала, но само тази е харесала на мен и моето семейство!!!!
01.09.2013 00:35
1
1
Ани
Ани
Нямам много опит в готвенето и затова да попитам. Като се добавят яйцата към горещото прясно мляко, не се ли пресича белтъка?? При застройване на супи понякога ми се пресича, ако не го добавям по застойката бавно и по малко...
02.08.2013 21:56
даниела игнатова
даниела игнатова
На гръцката мусака слагат и настърган кашкавал.Наистина тази заливка е много вкусна.В Гърция се намира тази заливка на прах,само се разрежда с прясно мляко и готово!
02.08.2013 18:14
3
Чудомира
Чудомира
Това е заливката за гръцка мусака (с патладжани и картофи,и телешка кайма подправена освен със стандартните подправки и със съвсем мъничко канела. Уникално вкусна е! Вкъщи правя само този вариант и страшно много я харесваме.
18.04.2013 17:53
2
силвия
силвия
класическата заливка за мусака е бешамелов сос
09.09.2012 20:53
1
2
Мартина
Мартина
Тази заливка е просто уникална, само нея използвам, когато готвя мусака, единствената промяна е, че слагам и прясно и кисело мляко!
22.12.2011 00:18
1
bet
bet
Тази заливка за мусака е позната като сос бешамел. Той се използва обикновено за лазаня и други такива. Ако гледаме продуктите, разбира се, смятам, че за мусаката не е подходящ. Но който както си прецени. Може би за това са сложили яйцата след това.
16.12.2010 16:15
1
1