Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Мекици»Лесни мекици без месене

Лесни мекици без месене

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Тези мекички са перфектни за следващата ви закуска. Лесно се правят и вървят със сирене и конфитюр по избор. Един добър старт за деня!"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • сол - 2 щ.
  • захар - 2 щ.
  • мая - 1 с.л.
  • масло - за пърженето
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа се слагат пресятото брашно, маята, размита в малко вода, захарта и солта.

Добавя се около 250 мл топла вода и се разбърква старателно. Тази смес се покрива с полиетиленово фолио и се прибира в хладилника за 6-7 часа, след което се изважда.

От получената гъста каша се взема количество с намазнена голяма лъжица и се пуска в нагорещена мазнина.

Мекиците се пържат от двете страни и се изваждат върху кухненска хартия, за да се отцедят от маслото.

Втори вариант за пържене е в нагорещено олио, пържим от всички страни едновременно.

Готовите мекици се поднасят с пудра захар.

Ако рецептата ти харесва, опитай и предложенията ни за мекици с кисело мляко или вкусни мекички със сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
529
44
35
25
12
Дай твоята оценка:

Коментари

Elena Steinbach
Elena Steinbach
Супер бърза и лесна рецепта. Нямах време да оставя тестото в хладилника да почива, само го оставих за 20 мин. на топло и въпреки всичко бухнаха страхотно и станаха много вкусни.
22.03.2016 12:15
16
12
Албена Асенова
Албена Асенова
Много добре се получават.Това за мен е универсално тесто-за пици,пърленки,тутманици..
13.02.2016 11:04
15
1
Йорданка Тасева
Йорданка Тасева
Много хубаи стават
29.01.2016 14:02
6
6
Моника
Моника
щом е без месене още по се навих да я направя моя ще им се зарадва дано станат вкусни
28.01.2016 23:13
6
1
Йорданка Тасева
Йорданка Тасева
Ето каква ще ни е закуската утре сутрин :))) бързо и вкусно
27.01.2016 17:24
9
2
Фифи
Фифи
Моля, моля, тези мекици с бърканото тесто ги правя от 25 години. Наистина, ако не престои в хладилника не стават хубави. Аз даже цяла нощ го оставям в хладилника. Перфектно е и за пици.
05.01.2016 18:42
41
1
2
Покажи всички подкоментари
Нямазначение
Нямазначение
Нещо, което се прави с мая, не се слага в хладилника, та да втасва цял ден, а на топло и тогава му трябва най-много един час. В хладилника се оставя тесто, в което има сода, за да "отпусне" глутена, за около 1/2 час.
16.12.2015 13:40
48
32
1
Покажи всички подкоментари