Шведски кифлички

12/10/2015
Гери
отГериНовак
"Шведските кифлички - причина номер 2 след шведските кюфтенца за посещение на ИКЕА "
Приготвяне40 мин.
Готвене15 мин.
Общо55 мин.
Порции12 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 412
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да направите тестото, загрейте млякото в тенджерка и когато почти стигне точката на кипнете го махнете от котлона. Добавете 180 г от маслото и разбърквайте, докато се разтопи.

Добавете кардамона, бялата захар, маята и ½ ч.л. сол. Накрая добавете брашното и разбърквайте до получаването на гладко тесто.

Прехвърлете в намазнена купа, покрийте и оставете на топло място за 2 часа или докато сместа удвои размера си. Извадете тестото и го сложете на набрашнена повърхност.

Замесете за 1 минута и разточете на правоъгълник. Разтопете оставащите 100 г масло и намажете с 2/3 от него тестото. За да направите пълнежа, смесете захарта с канелата и намажете с 2/3 от него тестото. Намажете с оставащото масло и завършете с оставащата канелена смес.

Нарежете тестото на 24 ленти. Вземе 2 от тях и ги усучете заедно, като леко притиснете краищата им. Сложете кифличката на тава, постлана с хартия за печене.

Повторете същата процедура с оставащите ленти. Оставете кифличките на топло място за 30 минути. Загрейте фурната на 190 градуса.

Разбийте яйцето и го смесете с 2 ч.л. вода. Намажете кифличките с яйчената смес, поръсете с кафява захар и запечете докато придобият приятен златист цвят – около 12 минути.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар