Постен ориз със зеленчуци за вталяване

08/10/2015
Флора
отФлораНовак
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 436
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг3.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте ориза и го накиснете във вода за една нощ. На другия ден загрейте зехтин в дълбока тенджера и задушете нарязания на ситно лук. Добавете наситнените моркови, предварително бланшираните броколи и доматите, нарязани на кубчета.

Разбъркайте и след още десетина минути добавете ориза. Ако яденето ви се струва прекалено гъсто, добавете малко вода и оставете да къкри на огъня.

Когато оризът започне да поомеква, сипете и граха. Щом забележите, че всички продукти са достатъчно сварени, поръсете с подправките и оставете ориза на котлона още десетина минути, след което отстранете от печката. подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар