Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Поширани яйца»Забулени яйца на очи с бекон

Забулени яйца на очи с бекон

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Забулени яйца на очи с бекон1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Аламинут, който ще ви накара да оближете не само пръстите си, но и тигана, в който е приготвен"

Необходими Продукти

  • яйца - 8 броя
  • бекон - 250 г, може и шунка
  • картофи - 2 броя
  • мазнина - 100 мл олио
  • сол - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1/2ч.л.
  • магданоз - 4 - 5 стръка пресен
  • мащерка - прясна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете бекона или шунката на парчета, обелете картофите и ги рендосайте. Загрейте 100 мл олио в тиган и поръсете със сол.

Когато се загрее добре мазнината се слагат картофените стърготини и бекона. Разбъркват се с дървена шпатула и се запържва за 3-5 минутки.

Отгоре се чукват яйцата и периодично се поливат с мазнина, за да се забулят. Когато белтъците се стегнат, ястието е готово. Поръсва се с червен пипер, малко сол и обилно със зелените подправки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: