Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Панирано тилапия филе

Панирано тилапия филе

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Панирано тилапия филе1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Ясно е, че ще я панирате, ама първо да не пропуснете да я мариновате"

Необходими Продукти

  • риба - 500 г филе от тилапия
  • яйца - 2 бр. големи
  • брашно - 1/2 ч.ч.
  • за марината
  • лайм - 2 бр.
  • розмарин - 2 щ.
  • черен пипер - 2 щ.
  • джинджифил - 2 щ.
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филето се измива и подсушава. Отърква се с маринатата и се оставя така 20 минути.

След това се отцежда от нея и се овалва първо в брашно, а после в разбити яйца.

Пържи се в сгорещен зехтин. Панираната риба се подрежда върху кухненска хартия, за да се освободи от излишната мазнина. Поднася се със свежа зеленчукова салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: