Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Свинско печено с ароматни подправки

Свинско печено с ароматни подправки

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Свинско печено с ароматни подправки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4-6
"Това, което различава обикновеното свинско печено от великолепното свинско печено, са подправките -правилно подбрани и балансирани"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг филе от карето (цяло парче)
  • вино - 200 мл. сухо бяло
  • бульон - 150 мл. пилешки
  • черен пипер - 1/2 ч.л. смлян
  • мащерка - 1 ч.л. сушена
  • канела - 1/2 ч.л.
  • карамфил - 1 щипка смлян
  • индийско орехче - 1 щипка настъргано
  • сол - 1 ч.л.
  • мащерка - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте месото, подсушете го добре, натрийте го със сместа от подправките и солта. Вържете го добре със здрав конец, за да получи по-добра форма при печенето.

Така приготвеното месо се слага се в подходяща тава заедно с 200 мл вода, покрива се със фолио и се пече на 180 градуса за 1 час и 20 минути открито, за да хване загар.

Готовото ароматно свинско печено се изважда от тавичката в подходяща чиния и се оставя да поизстине за 15 минути.

Сосът от тавичката се прецежда, добавя се виното и се оставя да заври. Нека да поври за 4 минути.

Конецът от месото се отстранява внимателно и се реже с остър нож на парчета с дебелина 1 сантиметър. Наредете в подходяща чиния, залейте с малка част от соса за украса и украсете с листенца мащерка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
55
44
30
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Зара
Зара
И така, кое е вярно: "...покрива се със фолио и се пече на 180 градуса за 1 час и 20 минути открито, за да хване загар." Открито, или покрито с фолио се пече?
26.06.2015 20:47
3
Марги
Марги
Невероятна рецепта.
04.05.2013 19:08
4