Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Домашен кекс с локум и ябълки

Домашен кекс с локум и ябълки

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Домашен кекс с локум и ябълки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • брашно - 1 и 1/2 ч.ч. за кекс
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • кафява захар - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 200 г
  • ябълки - 2 бр. големи
  • локум - 150 г
  • масло - 60 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното няколко пъти и правим в него кладенче. Добавяме киселото мляко, в което преди 15 минути сме погасили содата.

Влагаме разбитите яйца, маслото и захарта. Слагаме още нарязаните на дребни кубченца локум и ябълки.

Разбъркваме и изсипваме тестото в набрашнена тава или форма за кекс. Печем на 180 градуса около 30 минути.

След като извадим кекса, трябва да го оставим да се охлади и чак тогава можем да поръсим с канела или пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: