Пастърма от месо от сърна

Генади
Генади
Новак
03/11/2015
"За тънките познавачи на мезетата, които огладняват само при мисълта за пастърма от дивеч - фино нарязана и ароматна "
Приготвяне50 мин.
Общо50 мин.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо11 744
  • Преглеждания за месеца847
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме сърнешкото месо на големи парчета, дебели не повече от 7 см. Натъркваме ги обилно със сол и ги оставяме върху наклонена повърхност за едно денонощие.

Препоръчително е това да се случи на студено място. След като месото се освободи от водата в себе си, се поръсва щедро с всички останали подправки.

Нанизва се на канап и се окачва на сухо и проветриво място. Ако условията, в които съхне, са благоприятни до седмица-две пастърмата трябва да е готова.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар