Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Дивеч»Пастърма»Пастърма от месо от сърна

Пастърма от месо от сърна

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Пастърма от месо от сърна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Общо
50 мин.
"За тънките познавачи на мезетата, които огладняват само при мисълта за пастърма от дивеч - фино нарязана и ароматна"

Необходими Продукти

  • сърнешко месо - 4 кг
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • розмарин
  • кимион
  • чубрица
  • сминдух
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме сърнешкото месо на големи парчета, дебели не повече от 7 см.

Натъркваме ги обилно със сол и ги оставяме върху наклонена повърхност за едно денонощие.

Препоръчително е това да се случи на студено място. След като месото се освободи от водата в себе си, се поръсва щедро с всички останали подправки.

Нанизва се на канап и се окачва на сухо и проветриво място.

Ако условията, в които съхне, са благоприятни до седмица-две пастърмата трябва да е готова.

Пастърмата от месо от сърна е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: