Банички с масло и сирене

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1257
17
6
05/11/2015
"Можем да закусваме, обядваме и вечеряме с тези банички с масло и сирене "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо30 549
  • Преглеждания за месеца79
  • Преглеждания за седмицата27
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се залива с вряла вода в купичка и се разбърква. Корите за баница се разделят и мажат една по една.

Всяка кора се намазва първо до половината, прегъва се и пак се маже със сместа от маслото и водата. Поръсва се с натрошено сирене. Двата срещуположни края се подгъват и кората се навива на рулце.

Нареждат се в тавичка с незалепващо покритие на разстояние една от друга. Отгоре се намазват с останалата течност от масло и вода. Пекат се в затоплена на 180 градуса фурна за около 20 минути.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Daniela Gancheva
Daniela Gancheva
28.01.2017 17:35
Перфектни хрупкави банички! Лесно се приготвят и бързо се изяждат!
1
0
Ваня Георгиева
Много апетитно изглеждат.
0
0
Роди
Роди
15.02.2016 09:51
Какво значи к.ч.-кафена чаша? В днешното разнообразие от чаши е нелепо да се пише кафена чаша. Рецептата ми харесва, но дайде поне милилитри на въпросната чаша.
5
1