Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки рула»Пандишпаново руло с конфитюр

Пандишпаново руло с конфитюр

редакция:
Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Пандишпаново руло с конфитюр
Снимка: Севда Андреева
4 / 10
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Днес ви предлагам един прекрасен сладкиш, много вкусен и лесен за приготвяне. Това е един от първите сладкиши, които се научихме да правим"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • захар - 5 - 6 с.л.
  • ванилия - 1 бр (2 г)
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • конфитюр - 1 ч.ч., по избор
  • орехи - 1/2 ч.ч, счукани
  • пудра захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъците и жълтъците на яйцата се отделят едни от други.

Към жълтъците се прибавят 2 с.л. захар, бакпулвера и се разбиват до побеляване.

Белтъците се бият на сняг в останалите 3 лъжици захар. Двете смеси се смесват внимателно като сместа се бърка отдолу нагоре, за да не спаднат белтъците.

Брашното се пресява и се прибавя към тях постепенно като се бърка леко. Получената смес се изсипва върху покрита с хартия правоъгълна тава за печене и се заглажда отгоре.

Пече се пандишпановото руло в предварително загрята фурна на 220 градуса за около 25-30 мин., като се наблюдава.

След като извадим блата, леко охлаждаме и намазваме с конфитюра и смесените в него орехи и се навива на руло. Поръсва се с пудра захар.

P.S. Ако желаете да ви е по-сладко добавете повече захар в блата.

Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за вкусно руло със сладко, нашия сладък салам или това бисквитено руло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
510
40
31
20
12
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
На 220 градуса само 15 минути!
13.05.2024 18:19
Dianagergana
Dianagergana
Уникално се получи !
Не остана , ние го направихме с шипков мармалад ☺️
24.03.2024 14:22
1
Анонимен
Анонимен
Рецептата е СГРЕШЕНА! Предполагам дозата на брашното не е тази.
06.11.2023 07:58
1
1
1
Покажи всички подкоментари
Анонимен
Анонимен
За втори път го правим , става бързо , сполучливо е ! Опитайте , рецептата няма да съжалите , аз Благодаря !
14.06.2023 20:36
1
1
Анонимен
Анонимен
Чудесно руло се получи, браво за рецептата
01.04.2023 15:30
2
Анонимен
Анонимен
Ужасно руло изопщо опсурдна рецепта без никъв смисал
31.07.2022 17:52
2
4
Анонимен
Анонимен
“Загуба на време и пари” е най-адекватното определение на тази рецепта!
30.04.2022 15:47
1
2
Анонимен
Анонимен
Абсурдна рецепта - ванилията и бакпулвера съвсем ги забравихме. На 220 градуса подобни неща изгарят. А освен това как ще се добави брашното след разбитите на сняг белтъци? Като цяло загуба на време и пари.
06.03.2022 09:12
3
1
Даниела Войнова
Даниела Войнова
Оправете си рецептата. За 25-30 минути на 220 градуса блата стана на въглен :@ По-несполучлива рецепта не съм виждала :@ Вдигнах кръвно направо.
22.02.2020 09:10
5
4
Рени Иванова
Рени Иванова
От всички рецепти написани тук, тази е най-истинската. От моята свекърва знам, колкото са яйцата, толкова лъжици са брашното и захарта.
14.02.2018 15:21
5
2
Потребител#176785
Потребител#176785
Чудесно стана и невероятно лесно и бързо. Следващият път ще го напълня с шоколад.
21.01.2018 18:15
2
2
liliana
liliana
Благодаря за рецептата! Наистина се получи много вкусно руло, а досега винаги съм си си мислела че се прави трудно. Мисля че трябва да се направи корекция на времето за печене, точно 10 минути на 220 градуса с вентилатор е предостатъчно.
18.03.2017 13:21
8
Venni
Venni
А някакъв набухвател не се ли слага?
14.02.2016 17:16
35
9
Аля
Аля
Много вкусно руло се получи. Само трябва да се внимава да не загори. Опече се за 10 минути. Откакто прочетох тази рецепта го правя непрекъснато. В къщи го обожават.
30.11.2015 20:58
17