Начин на приготвяне
Белтъците и жълтъците на яйцата се отделят едни от други.
Към жълтъците се прибавят 2 с.л. захар, бакпулвера и се разбиват до побеляване.
Белтъците се бият на сняг в останалите 3 лъжици захар. Двете смеси се смесват внимателно като сместа се бърка отдолу нагоре, за да не спаднат белтъците.
Брашното се пресява и се прибавя към тях постепенно като се бърка леко. Получената смес се изсипва върху покрита с хартия правоъгълна тава за печене и се заглажда отгоре.
Пече се пандишпановото руло в предварително загрята фурна на 220 градуса за около 25-30 мин., като се наблюдава.
След като извадим блата, леко охлаждаме и намазваме с конфитюра и смесените в него орехи и се навива на руло. Поръсва се с пудра захар.
P.S. Ако желаете да ви е по-сладко добавете повече захар в блата.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за вкусно руло със сладко, нашия сладък салам или това бисквитено руло.
Коментари
Не остана , ние го направихме с шипков мармалад ☺️