Пържени кюфтета

ГеоргиГеоргиНовак12
07/11/2015
"Кратко и ясно - пържени кюфтета за душата И бира "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
42 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо211 667
  • Преглеждания за месеца6221
  • Преглеждания за седмицата1105
  • Коментирана7 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена42

Необходими Съставки

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Слагате каймата в дълбок съд за да може да я размачквате с ръце, прибавяте двете яйца, лука който сте нарязали на ситно, 4те филии който сте потопили предварително във вода и сте ги изстискали, солта, черния пипер, чубрицата.

Размачквате качествено сместа и я оставяте да престой (втаса) 2 часа, за да може съставките да се просмучат в каймата.

След което започвате да оформяте кюфтета в чиния, като предварително сте си подготвили в една чиния брашно и ги овалвате и от двете страни и ги поставяте в чиния всичките.

След което слагате тигана с олиото на котлона на бавен огън да се затопли и поставяте колкото кюфтета се поберат.

Пържите ги всичките след което ги махате всичките и поставяте другите по същия начин, пържите докато ви свършат кюфтетата.

Може да бъдат поднесени със салата по ваш избор.

Приятно хапване!

Рейтинг

5 7
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Изпрати
Buftichka
Buftichka
26.07.2018 19:56
По принцип не обичам кюфтета с лук, но ще опитам от тези със сигурност !
0
5
Цветанка Цветанова
хляба го кисна в прясно мляко, а лукът леко го замразявам след като го настържа
5
0
Йорданка Тасева
Вкусни кюфтета. Благодарим за рецептата! Аз като ги изпържа винаги ги оставям на кухненска хартия да се отцеди малко олиото.
9
0