Пържени кюфтета

ГеоргиГеорги
Новак
12
130
93
07/11/2015
"Кратко и ясно - пържени кюфтета за душата И бира "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
58 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо362 428
  • Преглеждания за месеца5093
  • Преглеждания за седмицата984
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена58

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Слагате каймата в дълбок съд за да може да я размачквате с ръце, прибавяте двете яйца, лука който сте нарязали на ситно, 4те филии който сте потопили предварително във вода и сте ги изстискали, солта, черния пипер, чубрицата.

Размачквате качествено сместа и я оставяте да престой (втаса) 2 часа, за да може съставките да се просмучат в каймата.

След което започвате да оформяте кюфтета в чиния, като предварително сте си подготвили в една чиния брашно и ги овалвате и от двете страни и ги поставяте в чиния всичките.

След което слагате тигана с олиото на котлона на бавен огън да се затопли и поставяте колкото кюфтета се поберат.

Пържите ги всичките след което ги махате всичките и поставяте другите по същия начин, пържите докато ви свършат кюфтетата.

Може да бъдат поднесени със салата по ваш избор.

Приятно хапване!

Чугунено плато 24х11 см-23%
Качество без компромис:
Чугунено плато 24х11 см
36.00 лв.
27.72 лв.
Виж ››

Елегантно чугунено плато, на което може лесно да приготвите желаните ястия. Подходящо е и за презентация и поднасяне на храната.

Рейтинг

5 8
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Йоана Георгиева
Аз добавям къри, риган и червен пипер.. Стават страхотни :)
0
2
Buftichka
Buftichka
26.07.2018 19:56
По принцип не обичам кюфтета с лук, но ще опитам от тези със сигурност !
0
5
Цветанка Цветанова
хляба го кисна в прясно мляко, а лукът леко го замразявам след като го настържа
5
1