Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки гърди в сос на фурна

Пилешки гърди в сос на фурна

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Пилешки гърди в сос на фурна1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 800 г
  • лук - 2 глави
  • домати - 2 бр. настъргани
  • зехтин - 2 с.л.
  • за маринатата
  • лайм - 2 бр.
  • кориандър - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сос - 2 с.л. Уорчестър
  • фъстъчено масло - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките гърди се нарязват на порции и се мариноват в сос, приготвен от сока на изстискания лайм, соса Уорчестър, фъстъченото масло и подправките.

Гърдите трябва да се поставят в дълбок съд, който да се покрие и да се прибере в хладилника за 3 часа. През това време месото се разбърква, за да не падне маринатата на дъното.

После съдът се вади и пилешкото се оставя да се отпусне на стайна температура. През това време се нарязва лукът и се задушава в мазнина, като към него се добавят и настърганите домати.

Бърка се, докато сосът се сгъсти. Пилешкото месо се прехвърля в тава заедно с маринатата. Отгоре се залива с доматения сос. Пече се в загрята на 200 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: