Юрдечка пълнена с ориз

ЖивкаЖивкаНовак
07/11/2015
"Днес ще говорим за тънкостите при приготвянето на юрдечка и колко е прилично да изядете от готовата пълнена юрдечка "
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 867
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се измива и накисва в малко вода, стафидите-също. Почистената и измита юрдечка се натърква отвътре и отвън с маргарин и подправки.

Оставя се настрана, за да ги усвои и през това време се приготвя плънката. Празът се нарязва и задушава в зехтин. Към него се добавят оризът, орехите и стафидите.

Разбърква се и щом оризът поомекне, плънката се маха от котлона. С нея се пълни осолената птица, след което юрдечката се зашива /или забожда с клечки/. В намазнена тава се налива доматеният сок.

Вътре се поставя патицата и се слага да се пече на 150 градуса за около 110 минути. От време на време се обръща, за да се запече равномерно. При нужда се добавя още сок или вода.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар