Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Патешко месо»Печена патица»Пълнена юрдечка върху канапе от зеле

Пълнена юрдечка върху канапе от зеле

ИвайлоИвайло
Чирак
2113056
Пълнена юрдечка върху канапе от зеле
Снимка: Ивайло
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
140 мин.
Общо
180 мин.
Порции
10
"Трябва да има някаква магия в комбинацията от ориз и кисело зеле, че всички пернати така да настояват да кацнат в тавата с тях"

Необходими Продукти

  • юрдечка - 1 бр.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • вода - 3 ч.ч.
  • кисела зелка - 1 бр.
  • олио - 1 к.ч.
  • лук - 2 глави
  • дробчета - воденички и сърце
  • масло - 100 г
  • сол - на вкус
  • чубрица - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер
  • гъби - 200 г
  • орехи - 100 г
  • стафиди - 100 г
  • вода - 1 ч.ч. за печеното в тавата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме добре юрдечката отвън и отвътре. Осоляваме я отвсякъде.

Приготвяме плънката по следния начин: измиваме ориза, слагаме в тенджера с леко подсолена вода и варим почти до готовност. Измиваме го в гевгир под течаща студена вода.

Нарязваме лука, дробчетата, воденичките и сърцето, добавяме ориза, стафидите, орехите и объркваме всичко с олиото, щипка чубрица, малко черен пипер и солта на вкус. Объркваме всичко много добре.

Пълним патицата и я зашиваме, за да излезе плънката при печене. Под кожата на патицата слагаме маслото, нарязано на малки бучки.

Кисело зеле нарязваме на парчета и объркваме с малко олио и червен пипер. Сипваме го в тава и върху него слагаме пълнената патица. Добавяме и една чаша с вода.

Покриваме тавата с фолио и го притискаме плътно от всички страни. Слагаме тавата в загрята фурна да се пече 200 градуса. Когато месото е напълно готово, махаме фолиото и оставяме месото да се пече само отгоре, за да стане кожата на патицата златиста.

Сервира се месо с малко плънка и малко кисело зеле. Опитайте нещо ново и се насладете на вкуса му.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Veli
Veli
Браво на майстора!!!
15.12.2017 16:36
2