Шарен боб с пушени кокали

АдрианаАдрианаНовак
21/11/2015
Приготвяне20 мин.
Готвене200 мин.
Общо220 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 100
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеният боб се измива и накисва във вода за 2 часа. Хубаво е през това време да се сварят кокалите в около 2 л вода. Ако се пуснат в тенджера под налягане, са готови за 60 минути.

Бобът се слага в друга тенджера и се вари, като водата се сменя три пъти. След последния път към него се добавя и 2-3 ч.ч. от бульона, в който са врели кокалите, и с оставя да къкри на тих огън.

В друг съд се задушават нарязаните зеленчуци, добавят се и доматите от консерва, подправките и се разбърква. След десетина минути всичко се изсипва при боба, като се добавят и кокалите /другият вариант е да се добави само месото от тях/.

Яденето се разбърква и се оставя да ври още 10 минути. За финал се прибавя и брашното, което е било размито в малко бульон. Гозбата къкри още 5 минути и се отстранява от котлона.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар