Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Тутманик»Кърджалийски тутманик

Кърджалийски тутманик

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Кърджалийски тутманик
Снимка: Зори
1 / 2
11/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
160 мин.
Порции
6
"Чак до Кърджали стигнахме в търсене на перфектната рецепта за тутманик, но за вас стигаме и до края на света"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • масло - 125 г
  • сирене - 300 г
  • мая - прясна, колкото кибритена кутийка
  • брашно - 700 г
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се забърква с малко брашно, щипка захар и топло прясно мляко. Оставя се да шупне на топло.

Брашното се пресява и се слага в тава като по средата се прави дупка. В нея се слагат 3 яйца, солта и бухналата мая. Замесва се не много твърдо тесто, от което се точи кора дебела 1 см.

Върху нея се разпределя маслото на малки късчета. Сиренето се натрошава и се поръсва върху кората. Навива се на руло, което се усуква в една посока и се слага в тавичка навито на охлюв.

Изчаква се да бухне отново, за да се запълнят празнините. Отгоре се намазва с яйце и се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: