Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Варен телешки дроб със зеленчуци

Варен телешки дроб със зеленчуци

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Варен телешки дроб със зеленчуци2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • телешки дроб - 1 кг
  • моркови - 50 г
  • грах - 200 г замразен или от консерва
  • лук - 200 г
  • магданоз - 2 връзки
  • масло - 60 г
  • сланина - 60 г солена
  • домати - 50 г
  • брашно - 20 г
  • лимони - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и добре подсушаваме дроба. Внимателно го шпиковаме с парченца сланина. Посоляваме го и го поръсваме с черен пипер.

В тенджера поставяме граха и нарязаните на дребно лук и моркови. Прибавяме черния дроб и поливаме с топла вода да покрие зеленчуците.

Затваряме с капак и варим на тих огън около час. Сгорещяваме маслото в тиган и прибавяме брашното, пържим до златисто и му прибавяме от соса на дроба и зеленчуците.

Към получения сос прибавяме доматите нарязани на филийки и наситнения магданоз.

Оставяме да ври за 5 мин. Подправяме с лимонов сок и отсраняване от котлона. При сервиране режем дроба на филийки, поливаме със соса и добавяме зеленчуците. Може да поднесете с картофено пюре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: