Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Бургери»Американски хамбургери с яйце

Американски хамбургери с яйце

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Американски хамбургери с яйце2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Вкусно предложение само за близки приятели - тези хамбургери не се предлагат току така"

Необходими Продукти

  • телешка кайма - 500 г
  • яйца - 5 бр.
  • хлебчета
  • лук - 1 - 2 глави
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешката кайма, най-добре приготвена у дома, се подправя със сол и черен пипер. Омесва се добре и от нея се правят плоски кюфтета с диаметър около 7-8 см.

Печем на скара, като обръщаме от двете страни. Нарязваме лука на тънки филийки и леко ги намачкваме. Изпържваме яйцата на очи.

Разрязваме хлебчето на две половинки и върху едното слагаме опеченото кюфте. Върху него поставяме щипка от лучените филийки и по едно изпържено яйце. Похлупваме с другата половинка на хлебчето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: