Американски понички на фурна

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
3k
959
3k
17/11/2015
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо9 307
  • Преглеждания за месеца365
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг3.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • брашно - 400 г
  • прясна мая - 20 г
  • сол - 2 ч.л.
  • захар - 1 щипка
  • масло - 50 г
  • мак - или сусам (за поръсване)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме маята в щипка захар в 250 мл. топла вода. Прибавяме пресятото брашно, солта и маслото и замесваме тесто. Оставяме го да втаса за 40-45 минути.

Загряваме фурната до 220 градуса. Поставете на котлона тенджера с вода и изчакайте да заври.

Оформяме от тестото 12 еднакви топки. С молив или пръст правим в средата по една дупка и пускаме във врящата вода за 1 минутка. Изваждаме с решетеста лъжица, посипваме с мак или сусам и редим в тавичка с хартия за печене.

Печем във фурната за десетина минути. Изваждаме и след като изстинат, разрязваме хоризонтално на две.

Пълним с плънка по желание.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Потребител#248175
Аз не мога да разбера как тази рецепта има два отлични рейтинга. В продуктите не е указана течност, в описанието става ясно, че всъщност течност има и това е вода. Снимката очевидно не е на получения продукт, защото мак или сусам не се вижда. Съжалявам за хората, които са си загубили времето инпридуктите да следват тази рецепта. Резултатът може и да става за ядене, но се нарича кифла с мак (и в никакъв случай не се опитвайте да режете и пълните, както е написано).
0
0
Росица Маринова
Изобщо не ми се получиха спазих всичко, но резултата са някакви клисави питки, не понички.
0
0