Задушено телешко филе

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
3k
959
3k
17/11/2015
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 806
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От телешките кости, сухите подправки, корените на магданоза, моркова, целината и лука сваряваме силен бульон.

Прибавяме доматеното пюре, прецеждаме и поддържаме топъл.

Начукваме филето и го шпиковаме с парченца сланина.

Овалваме в брашно и запечатваме в тиган от всички страни.

Доливаме горещ бульон и бяло вино и задушаваме под капак до омекване, като доливаме по малко от бульона.

Прибавяме Мадейрата и лимоновия сок.

Сервираме върху картофено пюре.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар