Задушено овнешко с кисело зеле

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
366
15
7925
23/12/2015
"Класиката свинско със зеле среща своя достоен опонент в лицето на това невероятно овнешко "
Приготвяне50 мин.
Готвене120 мин.
Общо170 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 350
  • Преглеждания за месеца98
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Порционирайте овнешкото на парчета по 150 г всяко. Нарежете морковчетата и целината на тънки парченца и шпиковайте месото. сложете го в съд и добавете ситно нарязания лук, магданоза и счукания чесън. Поръсете червен пипер и объркайте. Оставете да се овкусява за 3-4 часа на хладно място.

Във няколко зелеви листа завивайте всяко парче месо и добавяйте част от зеленчуковата смес.

Получените сарми подреждайте в намазнена тава и покрийте с още зелеви листа, които ще го предпазят от изгаряне.

Долейте малко вода в тавата и изпечете ястието в умерена фурна.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар