Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Барбун на скара с розмарин

Барбун на скара с розмарин

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Барбун на скара с розмарин2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Чудите се защо всички се редят около скарата - защото рибата е най-вкусна точно като слезе от нея"

Необходими Продукти

  • барбун - 6 бр.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • розмарин - 1 ч.л.
  • джоджен - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • магданоз - 1 ч.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • лимони - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изстискваме лимона и го смесваме със зехтина, мащерката, розмарина, джоджена, ригана, магданоза, солта и черния пипер.

С тази смес намазваме почистените риби отвътре и отвън.

Печем на загрята скара или в тавичка във фурна между 4 и 10 минути от всяка страна - според размера на рибите.

Сервираме веднага с парче хляб и зелена салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: