Стек Палас

26/12/2015
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 679
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме телешкото филе на тънко и всяко парче начукваме, посоляваме и поръсваме с черен пипер.

Запържваме в сгорещена мазнина до полуготовност.

Далака и шунката нарязваме на тънки ивици. Запържвам в същата мазнина.

За соса:

Маслото разтапяме и към него прибавяме размитото в хладка вода брашно.

Бъркаме непрекъснато, докато се образува кашичка.

Прибавяме прясното мляко и продължаваме да бъркаме до получаването на гладък сос.

Махаме от котлона и към него прибавяме жълтъците и солта.

Подреждаме телешкото, далака и шунката в тавичка.

Заливаме със получения сос.

Поръсваме ги отгоре с настъргания кашкавал. Запичаме за кратко в сгорещена фурна.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар