Пай с пилешко месо

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Пай с пилешко месо2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 400 г филе
  • сметана - 200 г готварска
  • топено сирене - 200 г
  • кори за баница - 8 бр. готови
  • яйца - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • къри - 1 щипка
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 2 г
  • олио - 60 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме филето на кубчета и го запържваме в олиото в дълбок тиган.

Прибавяме черния пипер, солта, намачкания чесън и нарязания на ситно лук, леко задушаваме.

Заливаме месото със сметаната и запържваме за няколко минути, за да се овкуси, постепенно прибавяме топеното сирене, нарязано на дребно, като следим да не останат бучки.

Намазваме подходяща тавичка с олио и подреждаме 4 от готовите кори, между които също намазваме с мазнина и нагъваме във тавата.

Върху тях изсипваме сместа от тигана, а отгоре нареждаме по същия начин останалите кори, отново намазняваме.

Отгоре намазваме корите с разбитото яйце.

Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса за 20 минути до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: