Печен лаврак на фурна с медено-горчичен сос

Нина Иванова ИвановаНина Иванова ИвановаМастър Шеф5939114596
06/12/2015
"Тайната на този невероятен лаврак е в ароматния сос - ядеш и питаш за още "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо5 371
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • лаврак - 2 бр.
  • горчица - 2 с.л. дижонска
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л. ябълков
  • мед - 1 ч.л.
  • зехтин - 5 с.л.
  • сусамов тахан - 1 ч.л.
  • копър - 1 с.л. ситно нарязан
  • лимон - 1 бр. нарязан на кръгчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лавраците се почистват добре и се срязват напречно на 4-5 места от двете страни.

В купа разбивате горчицата, лимоновият сок, оцета, тахана и меда с тел. Постепенно добавяте и зехтина, а след това и копъра.

Рибите се осоляват и се наръсват с черен пипер. Във вътрешната страна на лаврака слагате лимоновите парченца.

Намазвате рибите със соса и печете 20 минути в предварително загрята фурна на 200° С.

Сервирате печенета риба с останалия сос и гарнитура по избор.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар