Султан кебап

Султан кебап
Снимка: Tsvetelinas
11 / 15
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Днес сме ви приготвили една прекрасна турска запеканка с крехко пилешко месце, зеленчуци и кашкавалена коричка"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 8 бр.
  • пилешко месо - 500 г от бут
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 2 глави
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • захар - 1 щипка
  • сол
  • кимион
  • черен пипер
  • магданоз
  • За сос Бешамел
  • масло - 50 г
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • прясно мляко - 250 мл
  • вода - 100 мл
  • сол
  • кашкавал - 200 г настъргана
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

Загрява се олио в тиган и се запържват нарязаните лук и морков. Добавя се нарязаното пилешко месо с малко вода, за да не залепне, и задушаваме за кратко.

Прибавя се доматеното пюре, захарта, солта, черния пипер и кимиона Разбърква се, готвим още 4-5 минути и плънката се сваля от огъня.

Приготвя се сосът. В подходящ съд се загрява олио и масло. Сипваме брашното и бъркаме, за да се запържи леко, налива се прясното мляко и водата. Бърка се, докато леко се сгъсти, овкусяваме и е готов.

В купичка се поставят 2 кори, като краищата висят свободно. Пълним с част от плънката и краищата се събират отгоре. Обръщаме в намаслена тавичка - получава се топка.

Това се повтаря още 3 пъти. Заливаме топките със соса и обилно поръсваме с настърган кашкавал. Печем султан кебапа в загрята фурна 200 градуса до златисто.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
532
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Нено Неделчев
Нено Неделчев
Пробвайте да добавите пушено сирене, кисели краставички, царевица и бекон в плънката... Става още по-приятно. Въпрос на вкус и импровизация.
04.02.2019 14:20
7
Пламена Тодорова
Пламена Тодорова
Чудесно ястие! Със сигурност ще го приготвя отново!
04.10.2018 21:04
3
1
Nadejda Atanasova
Nadejda Atanasova
С бяло пилешко месо ще стане ли добре?
29.08.2018 19:08
1
1
Покажи всички подкоментари
wildcatlady
wildcatlady
Ястието стана уникално, веднага стана любимо на моето семейство! Благодаря за хубавата рецепта!
26.02.2018 16:15
3
Bistra Vladimirova
Bistra Vladimirova
Невероятно ястие,получили се перфектно,точно по рецептата
22.01.2018 23:45
1
1
Покажи всички подкоментари
Таня
Таня
Невероятно вкусно ! Радвам се , че избрах тази рецепта , на всички от семейството допадна и определено ще си я готвим и за напред !
11.02.2017 21:37
6
1
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Браво на Готвача ! видео рецептата е чудесна ,дано и на вкус ви е допаднала ,много се радвам ,че харесахте тази моя рецепта ! Добър апетит :)))
07.02.2017 17:14
9
1
Елица
Елица
Успешна рецепта!
26.01.2017 15:51
3
4
marcheva14
marcheva14
Много ми хареса тази рецепта.! Дали ще стане и със свинско крехко месо, че у нас пилето не е много на почит?? Ще се пробва. Да те попитам, Вили, а плънката не изтича ли много след като корите са обърнати ,въпреки че се свити краищата ми?
07.01.2017 00:22
18
12
Вальо
Вальо
Много добра рецепта ! Поздравления !
Ще я пробвам но със свинско и чесън .
17.11.2016 13:07
14
1
Елена Стефанова Йорданова
Елена Стефанова Йорданова
Страхотна рецепта!
14.11.2016 12:43
3
Monika Ivanova
Monika Ivanova
Любимата ми рецепта, когато имам да посрещам повечко гости.
05.05.2016 20:52
5
1
Потребител#169509
Потребител#169509
Уникален е!!!
26.04.2016 18:20
5
Evgeni
Evgeni
Чудесен е ,стана мн.добре !!
21.03.2016 17:36
6
Dimana
Dimana
Стана много вкусно!Аз добавих гъби и вместо бутчета обезкостих цяло пиле.
14.12.2015 15:46
6
3
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Радвам се че ви хареса рецептата - вкусно е !Може да добавите и още зеленчуци в плънката като грах ,кисели краставички изобщо има място за импровизация
09.12.2015 20:08
13
Rosi Stoyanova
Rosi Stoyanova
Изглежда страхотно и съм сигурна, че е много вкусен :) При първа възможност направя тази рецепта :)
09.12.2015 16:26
4
Люси
Люси
Интересна рецепта.
09.12.2015 12:56
2