Начин на приготвяне
Загрява се олио в тиган и се запържват нарязаните лук и морков. Добавя се нарязаното пилешко месо с малко вода, за да не залепне, и задушаваме за кратко.
Прибавя се доматеното пюре, захарта, солта, черния пипер и кимиона Разбърква се, готвим още 4-5 минути и плънката се сваля от огъня.
Приготвя се сосът. В подходящ съд се загрява олио и масло. Сипваме брашното и бъркаме, за да се запържи леко, налива се прясното мляко и водата. Бърка се, докато леко се сгъсти, овкусяваме и е готов.
В купичка се поставят 2 кори, като краищата висят свободно. Пълним с част от плънката и краищата се събират отгоре. Обръщаме в намаслена тавичка - получава се топка.
Това се повтаря още 3 пъти. Заливаме топките със соса и обилно поръсваме с настърган кашкавал. Печем султан кебапа в загрята фурна 200 градуса до златисто.
Добър апетит!
Коментари
Ще я пробвам но със свинско и чесън .