Туршия от пълнени чушки

09/12/2015
"Малките жестове са онова, което показва колко държим на себе си и на гостите!"
Приготвяне60 мин.
Готвене10 мин.
Общо70 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 985
  • Преглеждания за месеца143
  • Преглеждания за седмицата32
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • зеле - 3 кг
  • моркови - 1 кг
  • чушки - 5 кг зелени
  • бахар - 20 зърна
  • черен пипер 40 зърна
  • вода - 5 л
  • сол - 3 шепи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Възваряваме водата със солта на силен огън за 10 минути и оставяме да изстине.

Нарязваме зелето на много тънки ивици, а морковите - на кубчета и ги смесваме.

Добавяме бахара и черния пипер.

Изтърбушваме зелените чушки, пълним ги със зелето и морковите и ги нареждаме в буркани.

Заливаме с изстиналата саламура. Съхраняваме на студено място.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар