Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Солено руло»Солено руло с кренвирш и кайма

Солено руло с кренвирш и кайма

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Солено руло с кренвирш и кайма2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • кренвирши - 2 бр.
  • грах - 200 г
  • гъби - 200 г
  • яйца - 4 бр.
  • топено сирене - 100 г
  • олио - 2 с.л.
  • вегета - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме яйцата и ги обелваме.

Две нарязваме на ситно и омесваме с каймата, сварените и нарязани гъби.

Кренвиршите нарязани на тънки кръгчета, граха, топеното сирене и останалите две яйца, нарязани на четвъртинки, омесваме отделно.

В продълговата тавичка, намазана с олио, разстиламе каймата, в средата по дължина слагаме от другата смес и увиваме каймата около нея.

Заглаждаме с малко вода и печем във фурна на 180 градуса около 30-40 минути.

При сервиране нарязваме на филии.

Поднасяме с гарнитура от пържени картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: