Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Щрудел»Щрудел с бутер тесто

Щрудел с бутер тесто

Мартина ТраковаМартина Тракова
Помощник Готвач
1386622436661
Щрудел с бутер тесто2 / 2
10/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Малките кулинарни хитрости като бутер тестото позволяват дори на начинаещите кулинари да приготвят невероятно вкусни десерти"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 500 г
  • ябълки - 1 кг
  • захар - 300 г
  • масло - 70 г
  • канела
  • орехи - (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите и почистени от семената ябълки се настъргват на едро ренде.

Задушават се в тиган с маслото, захарта и канелата, докато омекнат и добият кехлибарен цвят.

Готовото бутер тесто леко разглаждаме с помощта на точилка.

Нарязваме го на правоъгълници. Слагаме малко от плънката и завиваме на руло.

Пекат се в загрята фурна на 180 градуса за 30 минути или до зачервяване на тестото. Готовите рулца се поръсват с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: