Начин на приготвяне
Измиваме и изчистваме пилето и го нарязваме на парчета.
Нарязваме лука на едро и поставяме заедно с пилето в тенджера с зехтина да поеме миризмите. Посоляваме и поръсваме с черен пипер.
Измиваме, обелваме и нарязваме лимона на резенчета.
Прибавяме лимоните към пилето и оставяме за 1 час в тази марината.
Отцеждаме пилето и махаме лимоновите резени.
Слагаме на огъня, докато се позачерви лукът – около 5 минути.
Прибавяме пилешкото и пържим 10 минути.
Заливаме с пилешкия бульон и оставяме на тих огън да се задуши за 30 минути.
Добавяме стафидите, бадемите, лимоновите резенчета и разбъркваме.
Оставяме за още 10 минути на огъня.
Сервираме с гарнитура от задушени картофи.