Печени агнешки ребърца с лук

Марина НордМарина НордНовак1219
15/12/2015
"Не ви трябва специален повод, за да опитате тези ароматни и сочни агнешки ребърца "
Приготвяне15 мин.
Готвене90 мин.
Общо105 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 156
  • Преглеждания за месеца114
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • агнешки ребърца - 1 кг
  • лук - 4 глави
  • зехтин - 5 с.л.
  • босилек - 4 стръка
  • сол - 3 щипки
  • червен пипер - на върха на ножа лют
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ребрата се измиват и се подсушават. Слагат се в съд, добавя се малко зехтин и се запържват, така че да се запечата месото и да не изтича сокът.

Добавя се половината сол, лютият червен пипер и месото се изважда от съда. Слага се в тава, намазана с мазнина.

В мазнината от пърженето на месото се изпържва нарязаният на шайби лук. Вади се с решетъчна лъжица от тигана и се слага върху месото в тавата.

Покрива се с фолио и се пече около час на 200 градуса. Фолиото се маха и ребърцата се пекат още 10 минути, за да хванат вкусна апетитна коричка.

Сервират се, като се поръсват с листенца босилек.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар