Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Панирана бяла риба (нототения) със сух копър

Панирана бяла риба (нототения) със сух копър

Панирана бяла риба (нототения) със сух копър
Снимка: Веселина Константинова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Спазвайте тези правила при приготвянето на която и да е бяла риба, резултатът ще е гарантирано отличен всеки път"

Необходими Продукти

  • риба треска - 4 - 5 бр. атлантическа (риба нототения)
  • копър - 1 с.л. сух
  • сол
  • брашно - 3 с.л.
  • яйца - 3 бр.
  • мазнина - за пържене
  • лимони - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете рибата от ситните люспи. Нарежете на парченца, овкусете със сол и оставете за около 15-20 минути, за да поеме от солта.

Разбъркайте брашното с копъра. Разбийте яйцата. Загрейте мазнината и сложете парченцата риба, като предварително ги потопите в яйце, брашно и пак яйце.

Изпържете до златисто от всички страни.

Отцедете от мазнината и поднесете пържената риба с подходяща салата. Гарнирайте с лимон.

Панираната бяла риба (нототения) със сух копър е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: