Начин на приготвяне
Пилешките филета се разрязват през средата и се разтварят като книга, леко се начукват на пържоли и се овкусяват с подправките. Подредете ги върху фолио.
Останалото месо смелете на кайма с лука, чесъна, сметаната, яйцето, сол и черен пипер.
Пригответе палачинките от изброените продукти и ги изпечете.
Върху пилешките филета намажете каймата и поръсете с магданоз. Намажете зелената палачинка с кайма, разпределете парченца топено сирене магданоз. Завийте палачинката на руло.
Намажете червената палачинка с пилешка кайма, отгоре наредете лентички от червената чушка и завийте. Повторете процедурата с морковената палачинка, отново намажете с каймата, поръсете настърган кашкавал и завийте.
В единия край на пилешките филета подредете готовите палачинки на кула (двете - една до друга, а третата - отгоре). Добре завийте пилешкото руло, като си помагате с фолиото. Сложете в хладилник за 1 час.
След това махнете фолиото и запечатайте филето на тиган от всички страни. Отново завийте с фолиото, сложете в тавичка и изпечете в загряна на 200 градуса фурна. Печенето отнема 1 час.
Изпеченото филе освободете от фолиото, поръсете с червен пипер и къри, залейте с малко олио. Отново запечете за кратко във фурната.
След като се охлади леко, нарежете соленото руло на парчета.
Поднесете пилешкото руло Дамски каприз с гарнитура от картофи соте, овчарска салата или печени зеленчуци.
Коментари