Начин на приготвяне
Разтворете маята са топлото мляко, захарта и 1 лъжица брашно. След като се активира, замесете с нея и останалите продукти (без жълтъка) гладко тесто, което втасва половин час.
Разделете го след това на 4 части - едната трябва да е малко по-голяма от другите. Разточете на кръг и отрежете на 8 триъгълника. Сложете по 1 ч.л. шоколад в широката част и подвийте краищата навътре, което няма да позволи на шоколада да се разтече.
Получените кифли се издължават с ръце по краищата и се подреждат в тава с хартия за печене.
Процедирайте с останалите 2 топки тесто по същия начин, но кифличките трябва да са с по-малък размер (виж снимката за яснота).
От останалото тесто се оформят топченца за украсата.
Последната (четвърта) топка тесто разточете на с правоъгълна форма. Намажете го с бял и черен шоколад и свийте на руло - отрежете края и го използвайте за средата на питката.
Нарежете останалото на на 4 малки рула. Срежете по диагонал всяко и подредете като листенца на питката.
Намажете готовата пита с разбит жълтък с 1 с.л. олио. Поръсете семена и сложете да се пече в загрята фурна 180 градуса до готовност.
Коментари