Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пита с диабетичен шоколад

Пита с диабетичен шоколад

Пита с диабетичен шоколад1 / 2
24/05/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Когато имате диабет, но ви се хапва нещо сладко, ето го и решение - пита с диабетичен шоколад"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • яйца - 1 бр.
  • сорбитол - 2 с.л.
  • сметана - 2 с.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • За глазурата
  • диабетичен шоколад - 20 г
  • масло - 10 г краве
  • За тавата
  • брашно
  • краве масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцето, прибавете сорбитола, сметаната и брашното, смесено с бакпулвера, и размесете добре.

Изсипете тестото в тавичка, намазана с масло и поръсена с пласт от брашно и изпечете питата в умерена фурна. По желание разпределете тестото в малки форми и изпечете така малки хлебчета.

Разтворете на водна баня шоколада за диабетици с маслото и намажете с него изстиналата пита.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: