Царевичен хляб с ленено семе

03/01/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 039
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 200 мл
  • вода - 100 мл. хладка
  • мая - 20 г
  • захар - 2 равни ч. л.
  • сол - 1 ч. л.
  • зехтин - 3 с. л.
  • царевично брашно - 200 г
  • бяло брашно - 450 г.
  • ленено семе - 2 с. л.
  • семена - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в хладката вода заедно със захарта. Щом маята шупне, замесете меко тесто заедно с млякото, зехтина, солта, яйцето, царевичното и лененото брашно.

Добавете накрая лененото семе. Покрийте готовото тесто с фолио и оставете да почине 30 минути или докато втаса.

Разделете тестото на две части. Първата част се разделя на 7 части, които се оформят на топчета. Наредете ги в добре намаслена и поръсена с брашно кръгла тава.

Втората част от тестото се разделя на две по-малки части. От тях оформете два фитила, които трябва да се усучат. Поставете ги в продълговата форма и поръсете със семената.

Изпечете хляба в умерено загрята на 180 градуса фурна до зачервяване. Извадете го и го намажете с масло. Покрийте с кърпа. Да ви е сладко!

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар