Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Яйца»Омлет»Сочен омлет със Едам, гъби и моркови

Сочен омлет със Едам, гъби и моркови

Сочен омлет със Едам, гъби и моркови
Снимка: Веселина Константинова
2 / 3
15/10/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Един сочен омлет, подходящ за вкусен и бърз обяд"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • гъби - 100 г
  • моркови - 2 бр.
  • едам - 100 г сирене
  • олио
  • сол - за овкусяване
  • домати - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да направите два омлета, разбийте в две купички по 3 яйца. Изпържете първия омлет, а след това и втория.

Направете плънка, като задушите настърганите моркови в мазнина, добавете нарязаните гъби на филийки и бъркайте, докато продуктите омекнат.

Овкусете със сол.

Преди да свалите съда от огъня, добавете сиренето Едам.

В подходящи чинии сложете омлетите, добавете от плънката, загърнете и гарнирайте.

Поднесете с подходяща салата.

Сочният омлет със Едам, гъби и моркови е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: