Сушени домати

Мартина ТраковаМартина ТраковаПомощник Готвач138180301
05/01/2016
"Всеки добър кулинар трябва да има бурканче сушени домати в зехтин в шкафа си"
Приготвяне20 мин.
Готвене300 мин.
Общо320 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 623
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме доматите и нарязваме на 4 или 6 парчета. Подреждаме в тава с хартия. Поръсваме с олио, сол и захар.

Сушим във фурна на 100-120 градуса за 5-6 часа или докато се сбръчкат и хванат коричка.

В сух буркан редим доматите, като между тях слагаме чесън и подправки.

Накрая доливаме с олио или зехтин целия буркан. Внимаваме с количеството риган, защото след като престои, започва да горчи.

Мазнината, в която са били доматите, може също да се използва!

Благодаря на Ели! подобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар