Тутманик на конци

Мартина ТраковаМартина Тракова
Помощник Готвач
138
572
244
390
1
07/01/2018
"Тази рецепта стана тотален хит интернет! Безумно вкусен и лесен тутманик, какъвто нашите баби правеха. Нещо, което не трябва да изпускате."
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо157 182
  • Преглеждания за месеца363
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активираме маята със захарта и част от прясното мляко. След като шупне, прибавяме останалото прясно мляко, киселото мляко, яйцето, белтъка и 1/3 от мазнината.

След като всичко е смесено добре, добавяме малко по малко брашното и солта до получаване на меко лепнещо тесто. Оставяме да втаса за около час.

Разделяме тестото на 4 части. Разточваме с ръце до получаване на кора. Намазваме с масло и натрошаваме сирене.

Навиваме на руло и поставяме в тавичка, като леко засукваме корите.

Намазваме тутманика с жълтъка. Изчакваме да втаса отново.

Печем тутманика в умерена на 170 градуса фурна да златисто.

Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
38.00 лв.
Виж ››

Кръгла алуминиева тава, в която може да приготвите всичко, до което кулинарното ви вдъхновение се простира. С незалепващо покритие и удобни дръжки тя позволява лесно пренасяне, съхранение и готвене. Алуминиева тава, която е необходимост във всяка кухня!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Виктория
Виктория
14.07.2019 21:46
Пробвала съм много различни рецепти, но тази е най-вкусна. Жесток тутманик. Мек и любим не цялото семейство.
1
0
Потребител#165452
Този тутманик ни е любим. Щом седна на компютъра, ще кача и снимки.
11
1
Renkata
Renkata
16.02.2016 10:24
Ооо, трябва да се пробва тази вкусотийка!
3
4