Домашен сиропиран тиквеник

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
4k
958
3k
16/04/2016
"Винаги може да започнете диетите от Нова година, но на този домашен сиропиран тиквеник трябва да му са насладите сега"
Приготвяне45 мин.
Готвене30 мин.
Общо75 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 359
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • тиква - 800 г, рендосана
  • захар - 1 ч.ч.
  • орехи - 1 ч.ч., счукани
  • масло - 100 г
  • готови кори - 1 пакет, от дебелите
  • галета - 3 с.л.
  • За сиропа
  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • ванилиq - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд разтопяваме мазнината и към нея прибавяме настърганата тиква, запържваме за кратко.

Махаме от котлона и прибавяме последователно галетата, счуканите орехи и захарта.

Взимаме една кора и върху нея разпределяме част от плънката и орехите.

Навиваме на руло и редим в тавата, в която ще печем. Така приготвяме и останалите кори и ги редим плътно в тавата.

Печем тиквеника в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 минути до зачервяване.

Изваждаме го и го оставяме да изстине.

Приготвме горещ сироп от водата и захарта, които оставяме да ври за 5-7 мин. и добавяме ванилията.

Заливаме тиквеника, покриваме го и оставяме да дръпне сиропа за няколко часа.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Сия Рибагина
Сия Рибагина
16.04.2016 17:47
Много обичам тиквеник,а ако е и сиропиран направо не мога да спра да ям,за съжаление миналата година само веднъж за празниците си направих,но тази есен живот и здраве съм решила само това да ям :))
0
0