Начин на приготвяне
В дълбок съд разтопяваме мазнината и към нея прибавяме настърганата тиква, запържваме за кратко.
Махаме от котлона и прибавяме последователно галетата, счуканите орехи и захарта.
Взимаме една кора и върху нея разпределяме част от плънката и орехите.
Навиваме на руло и редим в тавата, в която ще печем. Така приготвяме и останалите кори и ги редим плътно в тавата.
Печем тиквеника в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 минути до зачервяване.
Изваждаме го и го оставяме да изстине.
Приготвме горещ сироп от водата и захарта, които оставяме да ври за 5-7 мин. и добавяме ванилията.
Заливаме тиквеника, покриваме го и оставяме да дръпне сиропа за няколко часа.
Коментари