Киш с гъби, праз лук и бекон

Ирина Андреева JolieИрина Андреева Jolie
Готвач
232
1k
674
1k
1
08/01/2016
"И докато се чудите как французойките запазват отличната си фигура, похапвайки такива неща, защо не си отрежете още едно парче от този богат киш с гъби, праз лук и бекон "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 411
  • Преглеждания за месеца118
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества
Киш

Начин на приготвяне

Стрийте маслото с брашното до получаване на маслени трохи. Добавете съвсем малко студена вода, така че да получите меко тесто, което оставете за кратко на студено в хладилник да почине.

Междувременно загрейте зехтина в дълбок тиган и задушете до омекване нарязания на колелца праз. Добавете бекона, нарязан на кубчета и гъбите, нарязани на филийки. Пържете до готовност на гъбите. Овкусете продуктите с черен пипер, червен пипер и сол на вкус.

Масленото тесто се разстила по дъното и стените на предварителна намазнена форма за пай. Отгоре равномерно се разпределя плънката. Отгоре се залива с добре разбитите яйца и прясно мляко. Кишът се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна до покафеняване на ръбчетата на тестото.

Малко преди края на печенето може да поръсите киша с настърган кашкавал и да го запечете само на горен реотан или грил до запичане на кашкавала.

Барбекю сет от 4 прибора в калъф
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Барбекю сет от 4 прибора в калъф
22.99 лв.
Виж ››

Страхотен барбекю сет от 4 части, който всеки уважаващ себе си повелител на скарата трябва да има. Всички пособия за приготвянето на месо и зеленчуци са събрани на едно място в комплекта за барбекю, който търпеливо очаква своя нов притежател.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар