Начин на приготвяне
От разбитите масло и захар добиваме пухкав крем. Постепенно към него се добавят яйцата и пресетите брашно и бакпулвер, като разбиването продължава.
Към тази смес се прибавят и смлените на брашно бадеми. След като всички съставки се разбъркат усърдно, получената смес се прехвърля във форма за торта, чието дъно е покрито с хартия за печене, а стените са намаслени.
Блатът се пече в загрята на 180 градуса фурна около 40-45 минути, като след първия половин час може да се покрие с алуминиево фолио, за да не изгори. След това се вади и се разрязва на две части, които се оставят настрана.
Междувременно се разбива сметаната и 1/4 от нея се заделя настрана.
Разтопете шоколада на водна баня и щом изстине, го смесете със сиренето. Прибавете и по-голямото количество сметана, като бъркате старателно.
Вземете първия блат, поставете го във формата за торта и го намажете с половината ягодов конфитюр и 1/3 от крема. Поставете втория блат оторе и го поркийте с останалия конфитюр.
Накрая намажете цялата тортаата със заделената одеве сметана. Останалия крем пък използвайте, за да шприцовате рози.
Доукрасете тортата с ягоди, намазани с желатин.