Яхния с телешко месо

08/01/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо7 778
  • Преглеждания за месеца83
  • Преглеждания за седмицата13
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • лук - 6 - 7 глави
  • телешко месо - 1/2 буркан
  • доматен сос - 1/2 буркан
  • черен пипер
  • чубрица
  • дафинов лист
  • масло
  • сол
  • червен пипер
  • брашно
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В средна тенджера изсипете малко олио и поставете върху огъня да се сгрее. Нарежете лука на едри парчета и оставете да се задуши за около 10 минути.

Изсипете телешкото месо и доматения сос като постепенно разбърквате.

Добавете черния пипер, ронената чубрица, дафиновия лист, маслото, и сол на вкус и отново разбъркайте добре.

Добавете 2 с.л. червен пипер и 2 с.л. брашно и отново разбъркайте.

Добавете вода до горе и оставете да заври за около час.

Ястието е готово за сервиране! Приятен апетит!

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Джемиле Чешлиева
Любимата ми!
1
0