Пълнени домати с кайма и ориз

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
2k
3k
17/10/2012
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 494
  • Преглеждания за месеца139
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подбират се средно едри домати и се измиват. Внимателно се издълбават, като отрязаното капаче се запазва.

Лукът се нарязва на ситно и се пържи леко в маслото, прибавя се вътрешността от доматите, скълцания чесън и се оставя да изври и да се позапържи.

Добавя се каймата и тя се запържва, след което оризът, сол, кимион, сухия босилек, черен и червен пипер и магданоз. Всичко се размесва добре и с получената смес се пълнят доматите, захлупват се с капачето и се нареждат в тавичка. В нея се налива 2 кафени чаши гореща вода и се пекат във фурната.

Рейтинг

5 10
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
мария
мария
10.08.2013 14:50
а колко време се пекат и на каква температура
3
0