Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Телешки език с плънка от гъби

Телешки език с плънка от гъби

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Телешки език с плънка от гъби2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"Трудно ни е да си представим нещо по-вкусно, честна дума"

Необходими Продукти

  • телешки език - 500 г
  • масло - 3 с.л.
  • лук - 1 глава
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • гъби - 200 г
  • картофи - 2 бр. малки
  • прясно мляко - 3/4 ч.ч.
  • масло - 1 бучка
  • сол
  • черен пипер
  • копър
  • моркови
  • целина
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подсолена вода варим телешкия език заедно с моркова, целината и малко черен пипер. Когато омекне, се изважда и се обелва още горещ.

В отделен съд задушаваме нарязани гъби с лука. Разрязваме езика на две по дължина и го пълним със задушените зеленчуци, като обилно поръсваме с копър.

Завързваме с конец и поставяме езика в тавичка. Заливаме с сос от бульона и доматеното пюре.

Печем на умерена фурна до готовност.

Сервираме върху канапе от картофено пюре.

Телешкият език с плънка от гъби е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: